Teamfoto Hoeree Tuinen
Werkzaam in Almere, hoofdvestiging Huis ter Heide
Hoe u uw tuin kunt voorbereiden op de invloeden van de natuur Redactie, 20 mei 2024
Hagel in de tuin

Uw tuin, gelegen te midden van de natuur, ervaart direct de impact van de veranderende klimaatomstandigheden. Door de groeiende extremen, met inbegrip van langdurige hittegolven, stortbuien en droge periodes, is het nu belangrijker dan ooit om uw groene toevlucht te beschermen tegen deze variantie van Moeder Natuur. Het is fijn dat er diverse maatregelen zijn die u kunt treffen om uw tuin voor te bereiden op deze uitdagingen en hem sterker te maken.

Hoe u uw tuin kunt beschermen tegen de fluctuerende klimaatomstandigheden

Het overtollige watergebruik in uw tuin is niet meer duurzaam, vanwege de toenemende druk op watervoorraden en de frequente extreme weersomstandigheden. Moderne technologie biedt ons gelukkig hoogontwikkelde systemen die helpen om efficiënt met water om te gaan. Een van de meest doeltreffende manieren om waterverlies te reduceren, is het installeren van geavanceerde irrigatiesystemen, zoals druppelirrigatie en sproeiers met timers.

Het water wordt met behulp van deze systemen direct naar de wortelzones van planten gevoerd, waardoor verdamping en verspilling door overmatig sproeien worden beperkt. Een belangrijke actie om water te sparen is de installatie van regentonnen. Dankzij deze simpele, maar doeltreffende apparaten kunt u regenwater opvangen en toepassen bij het besproeien van uw planten.

Door het gebruik van opgevangen regenwater, hoeft u minder kostbaar leidingwater te gebruiken. Door dit te doen, draagt u ook bij aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Kies voor doorlaatbare oppervlakken in uw tuin; dit is een slimme zet.

Het verbeteren van de waterafvoer en het voorkomen van overstromingen zijn mogelijk door gebruik te maken van grindpaden en poreuze bestrating. Permeabele oppervlakken laten regenwater in de bodem infiltreren in plaats van rechtstreeks naar riolen af te voeren. Na opname door de plantenwortels kan het water teruggevoerd worden naar het grondwater.

Schaduw en beschutting plannen in uw tuin voor een gezonde groei

Uw tuin heeft beschutte plekken die perfect zijn om te genieten tijdens warme dagen. Maar ze spelen ook een cruciale rol bij het handhaven van de vochtbalans en bescherming tegen de schadelijke effecten van overmatige blootstelling aan de zon. Een slimme aanpak is het strategisch inzetten van bomen en struiken in uw tuin om natuurlijke schaduw te creëren en tegelijkertijd bescherming te bieden aan planten die gevoelig zijn voor direct zonlicht.

Bomen zijn bijzonder effectief als schaduwverschaffers met hun uitgebreide kruin en grote bladeren, die een verkoelingseffect hebben op hun omgeving. Naast bomen hebben struiken ook de optie om als schaduwleveranciers te dienen en bescherming te bieden tegen direct zonlicht. Kies voor volle, bladrijke struiken die een aaneengesloten luifel vormen en zorg ervoor dat ze op strategische locaties worden aangelegd.

Op een duurzame manier uw tuin onderhouden

Duurzaamheid in de tuin begint bij het overstappen op biologische bestrijdingsmiddelen en natuurlijke meststoffen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kan nadelige gevolgen hebben voor nuttige insecten en andere dieren in de tuin, en de bodemkwaliteit aantasten. Door te opteren voor natuurlijke meststoffen en biologische bestrijdingsmiddelen, draagt u bij aan het behoud van het kwetsbare evenwicht van het ecosysteem in de tuin.

Dit zorgt ervoor dat de blootstelling aan schadelijke chemicaliën voor zowel mens als dier afneemt. Het toevoegen van een verscheidenheid aan planten kan een aantrekkelijke omgeving creëren voor bestuivende insecten zoals bijen, vlinders en zweefvliegen. De rol van deze insecten bij de bestuiving van planten is van onschatbare waarde voor het voortbestaan en de vruchtbaarheid van de tuin.

Ook is het een optie om geschikte leefomgevingen te creëren die passen bij de behoeften van vogels, bijen en andere dieren. Vogelhuisjes, bijenhotels en natuurlijke schuilplaatsen zoals dichte struiken en stapelmuurtjes bieden beschutting en nestgelegenheid voor dieren in de tuin. Het gevolg hiervan is een levendige en evenwichtige gemeenschap van flora en fauna die zich ontwikkelt in uw tuin.

Zoekt u naar een ervaren tuinonderhoudsdienst?

Zoekt u naar deskundige begeleiding om uw tuin klaar te stomen voor de gevolgen van klimaatverandering?Hoeree Tuinen is uw partner voor professionele hulp en begeleiding!Neem gerust contact op met ons voor vragen via 030 200 4907.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 200 4907

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Hoeree Tuinen

Wilt u weer optimaal genieten van uw buitenruimte? Heeft uw tuin achterstallig onderhoud nodig? Is het tijd voor een prachtig nieuw terras? Met 25 jaar ervaring staan wij klaar voor de aanleg en onderhoud van diverse tuinen, van bescheiden tot exclusief. HoereeTuinen garandeert topkwaliteit en transparante, scherpe prijzen!


Onze Toewijding aan Kwaliteit
Wij kiezen uitsluitend voor hoogwaardige materialen van gerenommeerde merken, zodat u langdurig zorgeloos kunt genieten van uw tuin. Ons deskundige team werkt hard om uw buitenruimte te transformeren naar uw droomtuin.
Waarom kiezen voor ons?
Hoeree Tuinen is een no-nonsense hoveniersbedrijf dat kwaliteit en eerlijke service hoog in het vaandel heeft staan. Wij leveren vakmanschap tegen een eerlijk en scherp tarief. Onze tevreden klanten genieten het hele jaar door van prachtige tuinen!


Transformeer uw tuin vandaag nog! Neem contact op met Hoeree Tuinen voor uw tuinproject.


Reviews van Hoeree Tuinen

Door M
Op 14 september 2022
6

Het voortraject was prima, wilde een terrasoverkapping met schuur hebben in de achtertuin. Bouwen van de terrasoverkapping ging ook nog prima, maar op de laatste dag hadden ze kennelijk nogal haast dus toch nog een hoop dingetjes die gewoon niet klopten. Daar is hij nog wel voor teruggekomen, maar zit nu al sinds begin mei te wachten op een hoeklijst die nog moet komen en inmiddels reageert hij ook niet meer op e-mails en whatsapp berichten. Gewoon jammer, maar daardoor zou ik Hoeree Tuinen toch niet (meer) aanbevelen aan anderen.

Door A
Op 1 september 2022
10

Wij hebben een heel prettige ervaring met Hoeree Tuinen gehad. Onze tuin is volledig bestraat met Geoceramica tegels en er is een Tuinkamer van circa 20m2 geplaatst. Hannes, Nabil en Milan hebben keihard gewerkt en echt vakwerk geleverd! Hannes is vriendelijk, transparant en denkt met je mee. Reageert snel als je vragen hebt. We zijn zeer tevreden en raden Hoeree Tuinen zeker aan!! Dikke 10 Janice en Perry uit amsterdam

Door J.F
Op 31 mei 2022
10

Wat een super fijne hovenier. Hij komt zijn afspraken na, en levert vakwerk. Reageren doet hij ook altijd, en snel, heel prettig om mee te werken. Onze gehele tuin laten doen, en van voor tot achter 100% tevreden. Echt een aanrader als je compleet ontzorgt wil worden.