Teamfoto Hoeree Tuinen
Werkzaam in Almere, hoofdvestiging Huis ter Heide
Uw tuin bestraten op eigen initiatief Redactie, 27 april 2024
Straatwerk tuin

Het leggen van bestrating in uw tuin kan een lonende ervaring zijn, waarbij u uw buitenruimte omtovert tot een praktische en aantrekkelijke plek. Door een goede planning, het juiste materiaal en vakkundige uitvoering kunt u een duurzame bestrating in uw tuin aanleggen die jaren meegaat. Wij loodsen u door het proces van het bestraten van uw tuin in deze artikelreeks.

Het plannen en voorbereiden van uw tuinbestrating

Het is essentieel om een doordachte planning te maken voordat u begint. Het is belangrijk om de oppervlakte van uw tuin nauwkeurig op te meten en een gedetailleerd plan te maken over hoe u de tuin wilt inrichten na het bestraten. Denk aan looproutes, terrassen, bloembedden en eventuele speciale elementen die u aan uw tuin wilt toevoegen.

Vervolgens is het tijd om de grond voor te bereiden. Verwijder alle planten, gras en andere materialen van het terrein dat u gaat bestraten. Spit de grond tot een diepte van zo'n 15-20 cm om ruimte te maken voor de bestrating en de materialen voor de ondergrond.

Kies de geschikte materialen nauwkeurig voor uw bestratingsklus

Met het selecteren van de juiste materialen legt u de basis voor een succesvol bestratingsproject. Bij het overwegen van betonklinkers, natuursteen, baksteen en keramische tegels, is het belangrijk om aandacht te besteden aan duurzaamheid, esthetiek, onderhoud en budget. Naast de eigenlijke bestrating heeft u materialen nodig voor de ondergrond, zoals zand, grind en eventueel stabilisatiemateriaal zoals gebroken puin.

Haal het maximale uit uw tuin met diverse legpatronen en ontwerpen

Wanneer u start met het plaatsen van de bestrating, is het handig om eerst het gewenste legpatroon te selecteren. Populaire opties zijn onder andere het visgraatpatroon, het blokpatroon en het wildverband. Test verschillende ontwerpen totdat u de ideale uitstraling voor de tuin heeft bereikt.

Stap 4: Leggen van de bestrating

Nu alle voorbereidingen zijn voltooid, is het tijd om daadwerkelijk te starten met het bestraten van uw buitenruimte. Start bij een vlak oppervlak, zoals een muur of een rand, en breid langzaam uit naar de buitenkant. Om ervoor te zorgen dat de bestrating gelijkmatig ligt, is het verstandig om een waterpas te gebruiken en extra zand toe te voegen om hoogteverschillen te compenseren.

Uw tuinbestrating perfect afmaken met afwerking en onderhoud

Wanneer alle bestrating gelegd is, is het moment aangebroken voor de finale werkzaamheden. Verwijder te veel zand van het oppervlak en druk de bestrating stevig aan met een trilplaat. Vul vervolgens de voegen tussen de stenen op met voegzand of voegmortel om onkruidgroei te voorkomen.

Voor het behoud van de bestrate tuin is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Het is van belang om de bestrating regelmatig schoon te vegen om vuil en bladeren weg te halen en eventuele beschadigingen of verzakkingen direct te repareren. Met wat handigheid en de juiste suggesties kunt u zelf aan de slag gaan met het bestraten van uw tuin en een prachtige buitenruimte realiseren waarmee u pronken kunt.

Denkt u erover na een professional in te huren?

Bent u er toch niet zeker van of u dit klusje zelf wilt uitvoeren?Indien u het klusje wilt uitbesteden aan een ervaren professional, dan kunt u contact opnemen met Hoeree Tuinen. Zo wordt uw tuin precies zoals u wilt, zonder dat u zelf hoeft te zwoegen!

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 200 4907

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Hoeree Tuinen

Wilt u weer optimaal genieten van uw buitenruimte? Heeft uw tuin achterstallig onderhoud nodig? Is het tijd voor een prachtig nieuw terras? Met 25 jaar ervaring staan wij klaar voor de aanleg en onderhoud van diverse tuinen, van bescheiden tot exclusief. HoereeTuinen garandeert topkwaliteit en transparante, scherpe prijzen!


Onze Toewijding aan Kwaliteit
Wij kiezen uitsluitend voor hoogwaardige materialen van gerenommeerde merken, zodat u langdurig zorgeloos kunt genieten van uw tuin. Ons deskundige team werkt hard om uw buitenruimte te transformeren naar uw droomtuin.
Waarom kiezen voor ons?
Hoeree Tuinen is een no-nonsense hoveniersbedrijf dat kwaliteit en eerlijke service hoog in het vaandel heeft staan. Wij leveren vakmanschap tegen een eerlijk en scherp tarief. Onze tevreden klanten genieten het hele jaar door van prachtige tuinen!


Transformeer uw tuin vandaag nog! Neem contact op met Hoeree Tuinen voor uw tuinproject.


Reviews van Hoeree Tuinen

Door M
Op 14 september 2022
6

Het voortraject was prima, wilde een terrasoverkapping met schuur hebben in de achtertuin. Bouwen van de terrasoverkapping ging ook nog prima, maar op de laatste dag hadden ze kennelijk nogal haast dus toch nog een hoop dingetjes die gewoon niet klopten. Daar is hij nog wel voor teruggekomen, maar zit nu al sinds begin mei te wachten op een hoeklijst die nog moet komen en inmiddels reageert hij ook niet meer op e-mails en whatsapp berichten. Gewoon jammer, maar daardoor zou ik Hoeree Tuinen toch niet (meer) aanbevelen aan anderen.

Door A
Op 1 september 2022
10

Wij hebben een heel prettige ervaring met Hoeree Tuinen gehad. Onze tuin is volledig bestraat met Geoceramica tegels en er is een Tuinkamer van circa 20m2 geplaatst. Hannes, Nabil en Milan hebben keihard gewerkt en echt vakwerk geleverd! Hannes is vriendelijk, transparant en denkt met je mee. Reageert snel als je vragen hebt. We zijn zeer tevreden en raden Hoeree Tuinen zeker aan!! Dikke 10 Janice en Perry uit amsterdam

Door J.F
Op 31 mei 2022
10

Wat een super fijne hovenier. Hij komt zijn afspraken na, en levert vakwerk. Reageren doet hij ook altijd, en snel, heel prettig om mee te werken. Onze gehele tuin laten doen, en van voor tot achter 100% tevreden. Echt een aanrader als je compleet ontzorgt wil worden.