Teamfoto Hoeree Tuinen
Werkzaam in Almere, hoofdvestiging Huis ter Heide
Uw schutting verduurzamen met beits Redactie, 13 april 2024
Houten schutting beitsen

De dagen strekken zich uit en het klimaat wordt langzaam zachter. Het zal niet lang meer duren voordat u weer lekker buiten kunt zitten. Het is begrijpelijk dat niemand naar een lelijke schutting wil kijken, maar dat is gelukkig niet nodig.

Als u uw schutting gemakkelijk wilt opknappen en duurzaam wilt beschermen, is het tijd om te beitsen!U kunt deze taak zelf gemakkelijk uitvoeren en geld besparen. Hier op deze website zullen we uitleggen waarom het verstandig is om te beitsen, hoe het precies werkt en wanneer dit het beste uitgevoerd kan worden.

Wat is het doel van beits?

Beits is een substantie die het hout helpt beschermen tegen te veel vochtOok zijn er kleurstoffen in beits die voorkomen dat de schutting verkleurd door de zonnestralenBeits wordt met deze eigenschappen een soort 'jasje' voor de schutting

Waarom dient u te overwegen uw schutting te beitsen?

Waarom zou u overwegen om uw schutting te beitsen?Door uw schutting te beitsen, behoudt u de beschermingskwaliteiten ervan. Het Nederlandse klimaat kenmerkt zich door zijn onvoorspelbaarheid.

De schutting wordt getroffen door de harde uv-stralen, regenbuien, hagel en stevige wind. Vooral de regen is een groot struikelblok omdat het hout van de schutting water opneemt. Hierdoor kan de schutting schade oplopen of verzwakken omdat er bijvoorbeeld schimmel of houtrot kan ontstaan.

Om dit te voorkomen is het essentieel om uw schutting te verzorgen. Het aanbrengen van beits is een uitstekende keuze vanwege de bescherming die het uw schutting biedt. U hoeft beits niet elk jaar opnieuw aan te brengen, de beschermende werking is langdurig!

Uw schutting stap voor stap beitsen

Eerste stap in het beitsproces: schutting reinigen

Het is noodzakelijk om het benodigde voorbereidende werk te doen voordat u begint met beitsen. Het reinigen van de schutting staat aan het begin van het proces. Het is essentieel om de schutting grondig schoon te maken om alle mogelijke vervuiling en eerdere behandeling te verwijderen. Een hogedrukspuit kan handig zijn voor dit klusje.

Stap 2: Uw schutting schuren volgens de stappen

Schuur vervolgens de schutting oppervlakkig. Om alle houttypen goed te behandelen, dient u de schutting te schuren, behalve als de beitsinstructies anders aangeven. Bij het opschuren van de schutting kunt u een schuurmachine of schuurpapier gebruiken.

Stap 3: Reinig uw schutting grondig

Na het schuurwerk is de schutting enigszins rommelig geworden. Voordat u begint met beitsen, is het cruciaal om de schutting nog een laatste keer goed schoon te maken. Check of de schutting helemaal stofvrij is, anders kan dit in de schutting nestelen.

Zodra de schutting vrij van stof is, kunt u doorgaan met de laatste schoonmaakklus. Het beste is om een borstel of een doekje met water in te zetten. Vermijd het gebruik van een hogedrukspuit om beschadiging van de toplaag van de schutting te voorkomen.

De vierde stap: Uw schutting beitsen

U dient eerst gedurende 1 minuut de beits grondig door te roeren voordat u begint met beitsen. Nadat u de beits heeft geroerd, kunt u deze gelijkmatig aanbrengen op de schutting met een kwast. Na het drogen van de eerste laag beits gedurende 24 uur, kunt u moeiteloos de tweede laag aanbrengen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 200 4907

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Hoeree Tuinen

Wilt u weer optimaal genieten van uw buitenruimte? Heeft uw tuin achterstallig onderhoud nodig? Is het tijd voor een prachtig nieuw terras? Met 25 jaar ervaring staan wij klaar voor de aanleg en onderhoud van diverse tuinen, van bescheiden tot exclusief. HoereeTuinen garandeert topkwaliteit en transparante, scherpe prijzen!


Onze Toewijding aan Kwaliteit
Wij kiezen uitsluitend voor hoogwaardige materialen van gerenommeerde merken, zodat u langdurig zorgeloos kunt genieten van uw tuin. Ons deskundige team werkt hard om uw buitenruimte te transformeren naar uw droomtuin.
Waarom kiezen voor ons?
Hoeree Tuinen is een no-nonsense hoveniersbedrijf dat kwaliteit en eerlijke service hoog in het vaandel heeft staan. Wij leveren vakmanschap tegen een eerlijk en scherp tarief. Onze tevreden klanten genieten het hele jaar door van prachtige tuinen!


Transformeer uw tuin vandaag nog! Neem contact op met Hoeree Tuinen voor uw tuinproject.


Reviews van Hoeree Tuinen

Door M
Op 14 september 2022
6

Het voortraject was prima, wilde een terrasoverkapping met schuur hebben in de achtertuin. Bouwen van de terrasoverkapping ging ook nog prima, maar op de laatste dag hadden ze kennelijk nogal haast dus toch nog een hoop dingetjes die gewoon niet klopten. Daar is hij nog wel voor teruggekomen, maar zit nu al sinds begin mei te wachten op een hoeklijst die nog moet komen en inmiddels reageert hij ook niet meer op e-mails en whatsapp berichten. Gewoon jammer, maar daardoor zou ik Hoeree Tuinen toch niet (meer) aanbevelen aan anderen.

Door A
Op 1 september 2022
10

Wij hebben een heel prettige ervaring met Hoeree Tuinen gehad. Onze tuin is volledig bestraat met Geoceramica tegels en er is een Tuinkamer van circa 20m2 geplaatst. Hannes, Nabil en Milan hebben keihard gewerkt en echt vakwerk geleverd! Hannes is vriendelijk, transparant en denkt met je mee. Reageert snel als je vragen hebt. We zijn zeer tevreden en raden Hoeree Tuinen zeker aan!! Dikke 10 Janice en Perry uit amsterdam

Door J.F
Op 31 mei 2022
10

Wat een super fijne hovenier. Hij komt zijn afspraken na, en levert vakwerk. Reageren doet hij ook altijd, en snel, heel prettig om mee te werken. Onze gehele tuin laten doen, en van voor tot achter 100% tevreden. Echt een aanrader als je compleet ontzorgt wil worden.